Du er her

Profetisk forbønns-møte i Østfold

Dato: 
Torsdag 17. mars, kl 19:00
Sted: 
Bedehuset Hauges Minde, Rolfsøy, Fredrikstad
Region: 

Bedehuset Hauge og Rekustad NormisjonTorsdag 17. mars, kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe

Siden våre venner, Marie og Joar Kaasa, samt Kathrine og Kenneth Harlem har lagt ut på FB at de har gått inn i Menigheten 24/7, denne søndagen og videre at vi har hatt stor pågang fra folk som lurer på hva vi tenker å gjøre i Østfold, er tiden inne for å dele litt hva vi tenker å gjøre.

Vi har hatt Østfold i våre hjerter i flere år, men av forskjellige årsaker har vi avventet, for å finne den rette tiden og veien for hva som var Guds vilje. Vi har nå etablert en husgruppe i Østfold, som en del av Menigheten 24/7. Vi kommer også til å ha regelmessige åpne profetiske møter på Rolvsøy, Fredrikstad, før vi etablerer en profet og nådegaveskole der til høsten.

Forrige uke var vi på Hauges Minde, på Rolvsøy, både mandag og onsdag. Der brukte vi tid i bønn, det som var Hans Nielsen Hauges hjem og der hvor han fikk et sterk møte med Herren, gjennom dåpen i Den Hellige Ånd. Det var spesielt å kunne kjenne at vi berørte den åndelige arven som ligger over vårt land og at vi kunne grave opp igjen brønner av åndelig bevegelse og styrken til forandring.

Vi kjenner at tiden er inne for å etablere en profetskole, hvor vi hver torsdag, fra 1. september, kl 17:30 kommer til å har modulen « Dere kan alle tale profetisk» For informasjon om selve profetskolen, pensum, priser og søknad, ta kontakt med oss via e-post.

Vi har også avtalt leie av bedehuset som ligger i tilknytning til Hauges Minde, for flere åpne møter, hvor vi kommer med et profetisk forbønns-team fra Brølende lam profetskole, i samarbeid med vårt lokale team.

Følgende datoer for åpne profetiske møter:

  • Torsdag 17. mars, kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe
  • Torsdag 31. mars, kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe
  • Lørdag 2 april, kl 14:00 «Strategier og infomøte, påmelding, åpent profetisk møte kl 19:00
  • Torsdag 14 april, kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe
  • Torsdag 12. mai,kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe
  • Torsdag 26 mai kl 19:00 «Profetisk forbønns-møte» med team fra Brølende lam profetskole og Menigheten 24/7 sin lokale husgruppe
  • Lørdag 11 juni, kl 14:00 «Strategier og infomøte, påmelding, åpent profetisk møte kl 19:00

Personlig har jeg et forhold til Hans Nielsen Hauge på mange forskjellige måter. Det kanskje mest konkrete er at hovedvegen mellom Drammen og Kongsberg, gikk igjennom tunet på gården, som jeg kjøpte i 1991 og som vi i dag benytter i tjenesten Brølende lam og Menigheten 24/7. I dette området virket broren og svogeren til Hans Nielsen Hauge og han selv tok også del i det lokale arbeidet her ute, i Øvre Eiker og Vestfossen. Ikke lange gåturen herfra, har vi også Hans Nielsen Hauges vei, hvor konferansesenteret Fredfoss ligger og de skogstjerna vi bader og døper i, som ligger bare gangavstand herfra, har broren og Hans Nielsen Hauge bygget demningene til. De har nok ofte reist gjennom vårt gårdstun og stoppet her underveis, samtalt med datidens eiere, både delt evangeliet, bedt og snakket om åndelig strategier som har ligget i deres hjerter.

Før jeg visste om de historiske røttene til både gården min og de skogstier jeg pleide å gå, talte Herren en gang til meg når jeg gikk på disse skogsstier «om å tråkke opp igjen de gjengrodde stier» Jeg tenkte ikke noe konkret på dette, bare at jeg synes det hørtes åndelig godt ut. Ikke lenge deretter kom en lokal historiker, Eldar Steen, innom gårdstunet og delte historien om min gård, alder på bygningene og at hovedvegen gikk gjennom gårdstunet og på de skogstien jeg pleide å gå, hovedvegen mellom Drammen og Kongsberg. Da fikk jeg den mer konkrete forståelsen av hva Herren hadde ment, da han hadde talt til meg tidligere, om å gå opp igjen de gjengrodde stier. Den gangen arbeidet jeg på markedsplassen og hadde etablert en multimedia bedrift, Pre Data as og senere også et eiendomsselskap, Svensk Fritid as.

Jeg tok hilsenen som Herren hadde gitt meg for markedsplassen, men hadde allikevel ikke på den tiden forståelsen for at Herren også talte om den åndelige arven og kallet som lå over mitt liv. I dag ser jeg hele bildet og da Joar Kaasa nevnte Hauges Minde som et aktuelt sted å begynne å holde møter i Østfold, kjente jeg at det hoppet av forventning i mitt hjerte.

Vi tror at Østfold trenger en ny forløsning av apostolisk og profetisk nåde, for å etablere en grunn som kan være som et anker og som en fødestue, for alle de som virkelig hungrer og tørster etter en ny reformasjon av rettferdighet, hellighet og respekt for hele Guds Ord for regionen. Jeg har i lengre tid, ja flere år, kjent på at: «mange har sittet i sine huler og grotter, isolert og skadeskutte, etter å ha vært ute i striden og blitt såret og skuffet ved at ikke alt ble slik de hadde blitt forespeilet og hadde forventinger om.

Andre har sittet på sine gjerder og ventet på at en engel skulle komme ned og røre opp igjen deres dam av resignasjon, mismot og skuffelse. Herren sender en ny vind over Østfold, i dag. Vi ber og har det håp at flere skal kjenne igjen denne vinden og komme seg ut av sine grotter og ned fra sine gjerder. Ventetiden er over, vinteren er over og regnet har stoppet. Blomstene viser seg igjen i landet og fikentrærne er modne. Det bugner over og vellukten vil spre seg utover landet i øst Dette er tiden for å stå opp og  igjen å begynne å bevege seg.»

Vi tror det er rom for at vi etablerer oss i Østfold med en profetskole og nådegaveskole. Vi tror det er rom for et engasjerende og forpliktende tjenestefellesskap hvor Jesus Kristus blir gjort kjent så han kan bli trodd. Vi tror at i et varm inkluderende fellesskap vil Jesus bli helhjertet elsket og etterfulgt.

Jeg vedlegger et intervju som ble gjort av Ivar Vik om meg i 2008: http://www.profetisktv.no/content/ivar-feirer-sitt-20-%C3%A5rsjubileum-i-profetisk-tjeneste  

MS Access databasekonsulent Jan Einar Visnes